Kao prvo moram priznati da mi je strašno žao što MČŠ nije išao bio na turniru gradova a pogotovo što nije pisao ovaj polureport jer bi tada on bio pun samohvale, vrijeđanja wanna-be-proa Cividinija koji se nije pojavio i omalovažavanja protivničkih poteza.
Anyway... pokušat ću dočarati taj feeling ali, za razliku od MČŠa, nisam pro u tome.
Anyway... sve je počelo od Franje (Thorusa) koji me opet natentao da odem na neki turnir. I koji se je zbog toga, naravno, opet morao zadovoljiti lošiim sveukupnim plasmanom (bar u odnosu na mene).
Nakon što me je Franjo natentao trebalo je naći supatnike. Što iz dosade, što iz prethodno navedenih motiva uputio sam se na draft u petak. Naravno, moj prvi draft Alare, ikad, odigrao sam sasvim solidno: 0-3 s nekim bedastim U-W-B artifakt deckom (Grixis?? što je to??) Anyway, zbog pomanjkanja volje za bedastim putovanjima pokazalo se da će biti problem pronaći potrebne supatnike. No, dogovor je pao između Zoretića (Kerbera) i mene da odemo u posjet Bjelovaru.
Put je bio sasvim ok - osim što sam se skoro zabio u nekom zavoju... ne valja ulaziti sa 90 u zavoje koji imaju isto toliko stupnjeva. Putem mi je Kerber objasnio koji se sve deckovi igraju u extendedu i standardu i odluka je pala. Igrat ću UR Mind's Desire u extendedu. Ili RB aggro u t2. On će draftat.
Trebalo je samo pronaći trećeg. No, kako su se od moje kupovine prijevoznog sredstva u Vinkovcima odnosi RI-VK znatno poboljšali, ispostavilo se da će se treći član regrutirati iz Vinkovačke ekipe. Samo je bilo pitanje koji ćemo grad biti - ni Rijeka ni Vinkovci nismo mogli biti pa smo se na nagovor dragog Šupka, koji je uvijek obskrbljen potpuno irelevantnim informacijama, odlučili za Otok.
Ako nemate pojma što je ili gdje je Otok evo mape:
http://maps.google.com/maps?f=q&source=s_q&hl=en&geocode=&q=otok+hrvatska&sll=37.509726,-95.712891&sspn=33.53333,79.101563&ie=UTF8&ll=45.150463,18.883331&spn=0.007324,0.019312&z=16&iwloc=AZvuči kao da je na moru pa paše nama riječanima, a u blizini Vinkocvaca se nalazi pa paše i našem trećem članu!
Par informacija vezanih uz sam Grad (ipak sam profesor po profesiji pa vas moram nečemu i podučiti). To je najmlađi grad u Hrvatskoj. Ima cca 3 mjeseca i sasvim se dobro drži. Kako je i dalje mlad nije još uspio promjeniti domenu pa ga na netu možete naći pod sljedećom adresom:
http://www.opcina-otok.com/ No, nedajte se zavarati - iako adresa upućuje da se radi o općini ipak je to punokrvni grad:
- Od 5. do 7. lipnja održati će se turnir u tenisu
- Gradski zbor trese po Hrvatskoj i nedavno je održao izvrstan koncert na kojem su među ostalima nastupali i članovi župne dramsko-recitatorske skupine koje je uvježbala Mira Bošnjaković.
- Također Grad Otok ima i šampiona u Te Kwan Do-u: gosp. Antonio Bošnjak rado namlati sve one koji imaju nešto protiv našeg grada.
Anyway... kliknite na stranicu pa će te doznati još puno toga o našim plemenitim sugrađanima!
Iako su kladionice predviđale sramotnu propast teama Otok ipak se pokazalo da Otočani osim što gaze u te-kwan-dou imaju štofa i u magicu!
No, tome su prethodile burne pripreme pred sam turnir. Kao što sam već rekao Kerber se odlučio za draft, drugi pripadnik je optirao za t2 pa je meni nije niš drugo preostalo nego da igram extended.
No, nije nam se dalo vaditi karte iz albuma za slaganje Mind's Desira, a i red burn deck je bio gotovo pa složen - pa smo iz tog sofisticiranog razloga promijenili taktiku i odlučili: mono red burn shell be!
Report bez dek liste nije report pa evo je:
The Dek lista (cca):
4 crvena artifact lenda
2 darksteel citadele
4 nexusa
11 mountaina
4 šrapnela
4 incinerate
4 mogg fanatic
3 keldon marauder
3 hellspark elemental
1 spark elemental
4 lava spike
4 shard volley
1 flames of the blood hand
4 sulfuric vortexa
3 burna sa scryem (zaboravio ime)
i još neke sitnice koje su bile crvene i učinile su nam se kao korisne.
side:
nekoliko komada od:
igle, shatter s boltom, blood moon, ensnaring bridge i još nešto... ne mogu se sjetiti.
Anyway... deck je bio fino istjunan za metagejm. Mislim da ima problema s UG madnessom ali na sreću taj deck je konačno izrotirao iz formata. Možda i opposition-ptice nisu super metchup ali ih eto... ni njih nije bilo!
Partije:
prva runda: Lepi sa Dragonstormom.
Prvu sam ga u maniri Davea Pricea spržio i spalio. Drugu i treću ne.
Poslije se Lepi u parku hvalio kako je zgazio Čeča...
Kerber je zgazio opponenta u draftu, u t2 smo dobili.
druga runda: zaboravio ime (sorry) UR Mind's Desire
Prvu sam ga u maniri Davea Pricea spržio i spalio. Drugu i treću ne.
Highlight: U trećoj partiji sam manirom pravog proa odigrao Iglu na njegove Lotus Bloomove. Sve bi bilo ok da se to može. Deneš nas je obojicu prosvjetlio i mrak neznanja potjerao čitanjem karte. Za one koje zanima što piše evo linka:
http://magiccards.info/10e/en/338.htmlKerber je zgazio opponenta u draftu, u t2 smo dobili.
Treća runda: Posavi Jr. sa Through the Breach deckom.
Prvu sam ga u maniri Davea Pricea spržio i spalio. Pa smo razgovarali o tome što njegov deck zapravo radi.
Drugu sam ga u maniri Davea Pricea spržio i spalio.
Highlight: objašnjenje što koja karta radi i kako deck funkcionira bilo je oplemenjujuće. Ja sam mu u zamjenu rekao koliko koja karta vrijedi.
Kerber je zgazio opponenta u draftu, t2 smo izgubili.
Četvrta runda: neki deck sa puno nonbasic landova, kontrama i klikama i jittama.
Prvu sam ga u maniri Davea Pricea spržio i spalio. Drugu također.
Highlight: Nema ih. Ali svaki esteta bi primijetio da je protivnik imao lijepe islande s elegantnim potpisom autora istih.
U to vrijeme su i dalje skeptici u pogledu uspjeha tima Otok bili brojni. No, trenutak istine se dogodio u petoj rundi!!!
Peta runda: Deneš (Skočiš Zec) sa elfovima.
Prvu sam ga u maniri Davea Pricea spržio i spalio. Drugu ne.
Treću sam ga, nakon mulligana na 4, u maniri Davea Pricea spržio i spalio.
Highlight: Ovo je bila prva u nizu osveta za poraz iz 2002. kada me Deneš u finalu jednog lijepog zagrebačkog ptqua razbio jer sam u decku imao 3 Bayuoa i 1 Llanowar Wastes a ne 4 Bayoua.
Skor tima Otok nakon 5 rundi:
draft 5-0, t2 2-3, extended 3-2
Ukupno: 5 mjesto.
Nakon što je publika stala klicati "Otok! Otok!" i fotografiranja sa mladim i nadasve uzbuđenim recepcionerkama Hotela Central uslijedio je top8.
Tamo se je zbila epska partija tokom koje je znanstveno dokazan slijedeći zakon: ako Zoo deck feča na kraju protivničkog kruga tada će on topdeckati land. Mnogobrojni wanna-be-pro igrači bi na tako što podivljali ali, kolega Marijan iz Bjelovara (molim vas ispravite me jer sam sigurno pogrešio i ime i mjesto) je to, uz slavu smijeha, stoički podnio. Naravno, uskoro nam se i ministar Primorac javio i uputio čestitke za njegov doprinos kojime se je znanost obogatila još jednim zakonom. Zasigurno, ne manje vrijednim od drugog zakona termodinamike!
Rezultati top8:
Draft 2-1
Ekstended 1-1-1 (ni meni ni Lendvaju se nije dalo igrati zadnju rundu - iako se odlučivalo o nekih 10tak bustera pa smo jednostavno drawali i popili nešto)
T2 1-2
Konačni rezultat:
4 mjesto: 18 bustera, tonu promo karata, buket grudnjaka mladih recepcionarki i brončana bista tima Otok u prirodnoj veličini (uskoro u vašem voljenom gradu).
Eto... i što reći na kraju:
Ako niste bili - mogli ste doći.
Nagrade su bile fenomenalne: Morfi i Trnski su podijelili 5 boxova, tonu promo karata i masu majica i kapica po kojima se može razlikovati mtg gikčina od običnog Hrvata.
Također, ukoliko vam netko nudi više od 1k novaca za karte - nemojte se cijenkati za 100 kn. Kasnije će vam biti žao. Jel tako Okče?
Btw... Rapsprava o kamo dalje je dovela do toga da su konačno svi shvatili da problem nije ni u Morfiju i ni u Wizardsima nego u pohlepi i neradništvu onih koji su donedavno imali licencu mtga za Hrvatsku.
Također se pričalo o organiziranju jednog sličnog turnira u nekom drugom gradu - a do onda... Love & kisses!!!!