CROATIAN NATIONALS 2009.ZAŠTO TURANJ, A NE VINKOVCIHmmm…. Odakle početi? Možda bi bilo najbolje vratiti se na
konac svibnja ili početak lipnja kada je objavljen datum održavanja Nationalsa … 11. srpanj …. sjećam se da sam odmah po objavljivanju istog rekao ženi da obrati pozornost pri rezervaciji datuma odlaska na more, na što je ona značajno klimnula glavom. Nekoliko dana poslije nakon što sam se vratio s posla kreće
razgovor:
Mirta: Ej, rezervirala sam jedan prekrasan apartman.
Ja: Za kada? (obrati pozornost da ja ne pitam ni gdje ni
kakav nego KADA?)
Mirta: Od 05.07 – 17.07
Ja: WTF???? Pa rekao sam ti da paziš na 11. srpnja?!?
Mirta: Oh … šteta .. zaboravila sam … pa šta ima veze ..
odeš autobusom … isto ti je to … kao da ideš iz Vinkovaca …
Ja: Jesi uplatila kaparu? Može li se to nekako premjestiti
na drugi datum?
Mirta: Eh .. jesam, uplatila sam. Ne može!
Ja (rezignirano): Mrmlj…..grrrr..argggggggggggggghhhhhhhhhh
Dakle tako se dogodilo da sam ove godine išao na Nationalse iz Turnja, a ne Vinkovaca. A to putovanje doista zaslužuje nekoliko redaka. Na moru sam nekoliko puta skoro odustao od dolaska u Zagreb, no što zbog Kuke i njegovih Runed Haloa (o čemu možete čitati malo niže), što zbog same žene, koja je svaki puta kada bih spomenuo da mi se ne ide, energično tražila da odem (valjda zbog grižnje savjesti), na kraju sam ipak otputovao. Googlanje po internetu za podatkom kakve su putne veze Zadar – Zagreb je nevjerojatan Sizifov posao. Na kraju se ispostavilo da je puno jednostavnije sjest u auto – doći na lice mjesta (zadarski željeznički and/or autobusni kolodvor) i dobiti informaciju iz prve ruke. Na željezničkom kolodvoru sam dobio samo šuljeve od čekanja službenika/ice koja radi na šalteru informacija. A dobio sam i živčani napad jer sam 15 minuta čekao u praznom holu koje sam iskoristio i za nekoliko poziva na fiksni broj telefona koji je zvonio pet minuta s druge strane šaltera… naravno nitko se nije pojavio … e da bi nakon tih 15 minuta odnekuda izronile dvije starije gospođe u crvenim mantilima brkovima ispod nosa i metlama i kantama u rukama … jasno ko dan … čistačice…. ali vrijedi pokušat …
Ja: Gospođo … jeli radi netko ovdje?
Čistačica 1: A lipi moj, naravno da radi!
Ja: Pa ja već 15 minuta čekam i nema nikoga!
Čistačica 2: A biće da je pauza!
Ja: Molim??? Pa sad je podne, a ovdje piše da je pauza od
16.00 – 17.00?!?
Čistačica 1&2 (uglas): A lipi moj onda neznan ča je… a ča pizidš….
Vidno iznerviran odlazim na autobusni kolodvor, a tamo …. sasvim druga pjesma. Naime pauza je od 10.30 – 11.00 i od 16.30 – 17.00 Naravno opet nema nikog na informacijama. Zaustavim prvog lika u nekakvoj odori za kojeg se ispostavlja da je nekakvo mudo na kolodvoru … kažem mu što mislim o cijeloj situaciji i on me kulturno i lijepo sasluša i uputi na šalter riječkog autoprijevoznika čiji bus kreće iz Zadra u 3.00 ujutro i u Zagrebu sam oko 6.30 što mi sasvim odgovara. Kupujem kartu i rezervaciju i spokojan čekam noć s petka na subotu.
RUNED HALO, KUKA, BALKON i MRTVA BABAU cijeloj priči oko ovogodišnjih Nationalsa stvarno bi bila sramota
preskočiti ovu epizodu. Naime kao što je Grga već na lijepom engleskom na
stranjskom sajtu pojasnio cijelom svijetu kako mi u Rvackoj nemamo para, pa pred velike turnire posuđujemo karte jedni od drugih tako smo i mi Slavonci međusobno odradili taj dio posla. Uglavnom Saša petkom kod nas organizira Cube draft pa su se Madžar (Deneš), Kuka i Fetboj (Mučer) (svi iz Osijeka naravno) odlučili doći pokupiti ono što njima treba. Kuki su trebali
Runed Halo-i što sam saznao na samom turniru pa smo odlučili otići kod mene poslije turnira da mu ih i dam. Dolazimo pred zgradu i ja mu dobrohotno kažem da ostane dolje jer živim na 4. katu (nema lifta pa bi to bio problem za njegovu kilažu i godine), a ja ću mu ih bacit s balkona. Spakiram ja lijepo 4 karte u protektor i umjesto da stavim u neku vrećicu ili nešto drugo što bi povećalo masu (masa x akceleracija (gravitacija) = brzina) ja ih odlučim bacit takve kakve jesu …. Stavljam među dva prsta pa ću frknut drugom rukom, no pogled mi padne na kontejner koji je tu u blizini i u strahu da karte ne ulete u isti, mlako prćnem po kartama koje u slobodno nedefiniranom padu prelete balkon trećeg, ali ne i drugog kata… dakle padnu na balkon na drugom katu. Nesreća! Ali kakva ... vlasnica stana je preminula prije 6 mjeseci i u stanu od onda nitko ne živi. F – U – C – K!!!! Deneš i Mučer vrište od smijeha … Kuka plače … a ja… ja bih se najradije bacio s balkona ……. Valja napomenuti da je to petak večer …. Subota mi je predviđena za pakiranje stvari jer u nedjelju ujutro idemo na more …..
Situacija koju možeš samo poželjeti. Otišao sam spavati i onda se sjetim da stan obilazi jedan stariji gospodin (brat preminule gospođe) koji mi je bio ravnatelj u osnovnoj školi i onda mi kroz glavu prođe slika Runed Haloa i onog malog jezivog kitkina sa zelenim očima…. Zamisli da ne uspijem dobit čovjeka, zatim zamisli da mi odemo na more i onda on za vrijeme svog redovitog obilaska nađe karte … pa jebemti odmah će zvat egzorciste jer što drugo može čovjek pomislit za kartu s takvom slikom nego da je nekakav urok koji je bačen na njegovu sestru od čega je ona na koncu i umrla.
Nasreću ništa od toga … sutra sam lijepo na netu našao čovjekov broj … on mi se odmah javio … predstavio sam mu se; objasnio o čemu se radi i čovjek je došao za 10 minuta te smo riješili taj problem. Naravno da sam javio Kuki da su karte kod mene i da ću mu ih donijeti što je bio dodatni motiv da moram otići u Zagreb.
JAAAA PUTUJEM … PUTOVANJE UBIJAAAAAADošao je i taj dan. Petak noć… Mobitel mi zvoni .. 2 je u noći .. Lijepo se ustajem i vozim do Zadra … čekam bus … dolazi sa samo 5 minuta zakašnjenja i praktično cijelu vožnju provodim spavajući na zadnjoj klupi … što je problem zbog mojih tvrdih kontaktnih leća, ali who gives a fuck …. S nekoliko toplih prdeža tijekom vožnje neutralizirao sam hladnoću od klime i napokon oko 6.45 samu Zagrebu. Zovem RaveX-a (Matija) i argusa (Saša) da čujem gdje su, e da bih saznao kako su oni tek krenuli iz VK, no Saša mi kaže da je njegov brat Aris također odlučio doći i da je već u Zg-u. Čujemo se a on je već u vlaku za Kraljevec … lovim i ja prvi slijedeći i nakon susreta na kolodvoru u Sesvetskom Kraljevcu (iako ova riječ kolodvor nije najbolja kada je riječ o kraljevečkom stajalištu vlakova) krećemo u akciju lociranja Mayane. Akcija se sastoji od ulaska u prvi (i jedini) kafić pored ''kolodvora'' i
jednostavnog upita: Gdje je Mayana? ….. odgovor -> ne znam ali imam njihov broj telefona. Dobro ajd daj broj … Nakon kratkog razgovora s ugodnim ženskim osobljem restorana Mayana saznajemo 3 stvari:
1. to je jako daleko od kolodv… err… stajališta
2. morat ćemo usput pitati da ne bismo zalutali
3. najebali smo
Nakon mnogih Scila i Haribda napokon stižemo do Mayane gdje se elita polako skuplja poput košulje koja oprana na krivoj temperaturi ... dakle polako ali sigurno… stižu i 3 auta iz osječkog regiona vojne oblasti od
kojih jedan već tradicionalno nosi smrtonosan teret u obliku mnoštva tekućih pripravaka za razbijanje napetosti i povećanje raspoloženja. Još malo i počinjemo!
DRAFT (U SOMUNU S LUKOM)Da bio je draft. Podraftao sam solidan deck i doista sam mislio da bi trebao dobro odigrati sve tri partije ali k'o što bi rekli naši stari: Mislit' i srat .. nije isto! Tako je i bilo. Anyway evo spiska
Tukatongue Thalid
Bloodhall Ooze
Trace of Abundance
Colosal Might
Viashino Slaughtermaster
Ember Weaver x2
Soul's Fire
Lightning Talons
Jund Sojourners
Wild Leotau
Exploding Borders
Scavenger Drake
Marisi's Twinclaws
Bloodbraid Elf
Sewn-Eye Drake
Deadshot Minotaur x2
Kresh the Bloodbraided
Jungle Weaver x2
Valley Rannet
Igneous Pouncer
Titanic Ultimatum
6x Forest
6x Mountain
2x Swamp
2x Plains
Moram priznati da mi je kao 3-4 pick stigao i Martial Coup ali ga nisam htio staviti u deck jer sam odlučio igrati samo 2 plainsa zbog Ultimatuma, ali sam kasnije požalio. Teoretičari drafta neka kažu jesam li pogriješio ili ne, ali mi je u 3 rundi stvarno bilo žao što ga nemam.
ROUND 1 – Sen Dobrić (Zagreb)
Nije greška pri pisanju. Dečko se doista zove Sen što je (meni
barem) stvarno kool ime.
Igrao je esper deck s dosta flyera što mi je odgovaralo zbog
moja dva Deadshot Minotaura. Doista se ne sjećam detalja no najvažnije je da sam na kraju dobio 2-0
1 – 0 – 0
2:0
ROUND 2 – Mislav Rogulj (Split)
Simpatičan dečko. Prvu sam ga dobio jer je napravio glupost blokajući s dvije kreature mog Marisi's Twinclaws-a koji je imao Talonse na sebi. Uspio je u namjeri da mi ubije Twinclawsa, ali su i njegove kreautre umrle, a kako je na stolu bio i Kresh isti je narastao na 11/11 što je bilo previše za njega pa je smotao. Druga je bila 50-50 i na moju žalost njegovi exaltedi s lifelinkovima su odnijeli prevagu, a treća je bila čista brutala u njegovu korist. Ajd mogu progutati
Cliffrunner Behemotha, ali krug poslije i
Meglonoth ... e to je bilo previše … SMOT! 2-1 za Mislava.
1 – 0 – 1
3:2
ROUND 3 – Valentin Lapaine
ROFL!!!! E to je bio baš ROFL! Sve što sam stavio na stol
popilo je nekakav removal… prebrutalno …
čistih i glatkih 2-0 za Vaca. Prijateljski sam mu stisnuo ruku i poželio
da dogura što dalje.
1 – 0 – 2
3:4
Nakon ovakvog score-a čovjek, razumljivo, postavi sebi pitanje ima li smisla dalje igrat, jer je ulazak u TOP 8 čista fikcija … dobro ne baš, jer sa 4-0 u standardu postoje još neke šanse ali iskreno vrlo male … no onda sam odvrtio film u nazad …. želja da uopće dođem ovdje, sam put, skupljanje karata za T2 deck i da na kraju ne odigram niti jednu partiju s tim istim deckom … ne dolazi u obzir… igram do kraja kako god ispadne….
NASTAVAK U POSTU NIŽE