| R/G or R/G/w ? | |
|
+8Nedjeljko Odmor Random Luke Planeswalker Ishan Mraz Guardian Niksodus jozo_mafijozo 12 posters |
|
Koji je bolji? | R/G | | 50% | [ 14 ] | R/G/w | | 50% | [ 14 ] |
| Ukupno glasova : 28 | | |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
jozo_mafijozo Apprentice Mage
Broj postova : 22 Age : 32 Location : Umag Registration date : 29.05.2007
| Naslov: R/G or R/G/w ? uto 12 lip 2007 - 22:44 | |
| R/G aggro: 4 Kird Ape 4 Llanowar Elves 4 Wild Mongrel 2 Troll Astetic 4 Blistering Firecat 2 Burning Tree Shaman 4 Elephant Guide 4 Call of the Herd 4 Shock 4 Volcanic Hammer (kad dode deseta --> Incinerate) 3 Rift Bolt (kad nabavim --> Char) 4 Karpulsan Forest 4 Stomping Ground 1 Pendelhaven 6 Forest 6 Mountain ovo ILI ovo: R/G/w 4 Kird Ape 4 Birds of Paradise 4 Silver Knight 4 Blistering Firecat 4 Wild Mongrel 3 Isamaru, Hound of Konda 2 Troll Astetic 4 Call of the Herd 4 Shock 4 Lightning Helix 2 Rift Bolt (--> char) 4 Stomping Ground 3 Sacred Foundry 4 Wooded Foothills 2 Windswept Heath 4 Karpulsan Forest 2 Plains 1 Forest 1 Mountain Onda, koji je bolji i fixajte. Hvala... ***U Poll-u namjerno nema opcije kao " oba su losa " jer to ne postoji.... Buahahahhahahhahahahahahhahahaha!!! | |
|
| |
Niksodus Grinning Mouths
Broj postova : 346 Age : 40 Location : Zg/Pu Registration date : 28.05.2007
| Naslov: Re: R/G or R/G/w ? uto 12 lip 2007 - 22:50 | |
| RGw, ali umjesto Silver Knighta Watchwolf ili Lionsi. | |
|
| |
| Naslov: Re: R/G or R/G/w ? uto 12 lip 2007 - 23:00 | |
| Knighta nebi izbacio, u 13 parija sto sam odigrao sa R/G/w-om je dobro radio no probati cu watchwolfa Btw, side: (isti za oba i nije kompletan so help!!!) 4 Molten Rain 2 Tin Street Hooligan 2 Naturalize (--> krosan grip) 2 Krosan Grip 2 Layline of Lifeforce | |
|
| |
Guardian Wizard Mentor
Broj postova : 218 Age : 40 Location : Zadar/Zagreb Registration date : 29.05.2007
| Naslov: Re: R/G or R/G/w ? uto 12 lip 2007 - 23:00 | |
| Silver Knighta ti je malo zajebano odigrat,vuk je po meni puno bolji izbor,još umjesto jednog Isamarua stavi 1 lava.
Od burnova shock je najlošiji izbor,Firebolt je daleko jači,može i Sudden Shock eventualno. Kad već igraš bijelu ubaci par Armadillo Cloaka. | |
|
| |
| Naslov: Re: R/G or R/G/w ? uto 12 lip 2007 - 23:08 | |
| - Guardian je napisao/la:
- Silver Knighta ti je malo zajebano odigrat,vuk je po meni puno bolji izbor,još umjesto jednog Isamarua stavi 1 lava.
Od burnova shock je najlošiji izbor,Firebolt je daleko jači,može i Sudden Shock eventualno. Kad već igraš bijelu ubaci par Armadillo Cloaka. Pa i nije ga zajebano odigrat...uvijek sam mogao...ili su ptice pomogle ili fetchevi... Hmm smeta mi kod firebolta sto je sorcery , shock mi jako pomaze npr. protiv frendovog Skyknight Legionira. Mislio sam staviti i Incinerate kad dode umijesto shockova...vidjeti cu... Armadillo Cloak...budem probao... | |
|
| |
Niksodus Grinning Mouths
| Naslov: Re: R/G or R/G/w ? uto 12 lip 2007 - 23:14 | |
| Ahaha. Sad sam tek vidio ptice. Marš van s njima! | |
|
| |
Guardian Wizard Mentor
Broj postova : 218 Age : 40 Location : Zadar/Zagreb Registration date : 29.05.2007
| Naslov: Re: R/G or R/G/w ? uto 12 lip 2007 - 23:17 | |
| ima stvarno puno boljih burnova od shocka,prije bi seal of fire igrao čak.Firebolt je odličan zbog flashbacka koji jako često dobro dođe,sudden shock može bit odličan protiv raznih ravagera,atoga,mongrela i još masu raznih gadnih kričra,lava dart je također opcija,odličan burn...incinerate će sigurno bit odlična opcija kad dođe.
Watchwolf mi se čini bolji jer je ipak 3/3 za 2 mane,no ako igraš protiv masu crvenih dekova onda igraj njega...meni je žešći vuk u svakom slučaju. | |
|
| |
Guardian Wizard Mentor
| Naslov: Re: R/G or R/G/w ? uto 12 lip 2007 - 23:24 | |
| I sad tek uočih da igraš Blisteringe.dosta su loše u trobojcu,a i inače meni se puno više sviđa Giant Solifuge.Ostaje u igri,nemože ga se zabrnat.
Ovako na brzinu da složim nešto:
4 Kird Ape 4 Wild Mongrel 4 Watchwolf 2 Troll Ascetic 2 Isamaru 1 Savannah Lions 4 Giant Solifuge
3 Call of the Herd 3 Armadillo Cloak
4 Firebolt 4 Lightninh Helix 3 Sudden Shock
To bi otprilike bilo slično onome što mi se čini da želiš igrat | |
|
| |
Mraz Wizard Mentor
Broj postova : 145 Age : 40 Location : Bjelovar Registration date : 28.05.2007
| Naslov: Re: R/G or R/G/w ? uto 12 lip 2007 - 23:25 | |
| ja bi silver knightove ostavio za sajd, a umjesto njih mozes staviti Basking Rootwalla kad vec igras mongrele, mozda bi dobar bio i Goblin Legionnaire | |
|
| |
Guardian Wizard Mentor
| Naslov: Re: R/G or R/G/w ? uto 12 lip 2007 - 23:29 | |
| Hm,Rotwalle nisu loše,ali ima samo Mongrele za discardat tako da mi se čine višak,a za 1 manu kričra ima lavove,isamaruo,majmune koji su dosta jači od bastvale | |
|
| |
Ishan Orcish Librarian
Broj postova : 763 Age : 88 Location : Rijeka Registration date : 28.05.2007
| Naslov: Re: R/G or R/G/w ? uto 12 lip 2007 - 23:33 | |
| pitaj se kakav ti burn treba! Ovisi o metagameu burn koji češ korisititi: Psychatog, U/G madness i ravager - sudden shock je dušu dao rock, elfovi, goblini, ptice i llanowarci - lava dart zoo, gruul i drugi deckovi s 3 toughness kreaturama - lighning helix, rift bolt, incinerate (kad uđe) burn deckovi - lightning helix ako imaš tonu različitih basic landova - tribal flames protiv kontrola - firebolt mana curve decka ti je takav da ti moraš u prvom krugu odigrati spell? - rift bolt ili seal of fire shock i volcanic hammer su eventualni filleri i definitvno su najgori burn koji postoji (ok ok... ima i gorih ali mi sada ne padaju na pamet) Također, ako ti je deck aggro i ako je dvobojan ili jednobojan onda ptice nisu dobro rješenje, bolji od njih su i boreal druidi i oni crni elfovi iz the darka (reprintani kasnije u ravniki). Oni ipak rade 1 damage a i odlični su s jittom (dok se ptica s jittom može samo poput neke sponzoruše kurčiti kako skupe krpice ima). Prave face iskoriste i odbace ptice te vrste Još jedna stvar - ako igraš slonove i druge skupe gluposti onda dodaj više lendova. Pogotovo ako ti je metagame takav da možeš očekivati ranu smrt tvoji 1cc mana producera. 21 land nije dovoljan. Gea's_might_burn_your_trousers.deck igra 20 landova i nema 3 cc spellova u mainu (ajde 1 ili 2 armadillo cloaka i to je to). Eto... nadam se da ovi mini savijeti pomažu... sretno! | |
|
| |
Mraz Wizard Mentor
| Naslov: Re: R/G or R/G/w ? sri 13 lip 2007 - 13:28 | |
| jos jedna opcija je da izbacis mongrele iz onog WRG decka i stavis silhane ledgewalker, ali ako njih igras onda moras staviti ili elephant guide ili armadillo cloak, jer ne isplati se sa njima kljucati 1 po 1. Mongrela bi izbacio jer nemas na njega sta pametno diskardati | |
|
| |
Niksodus Grinning Mouths
| Naslov: Re: R/G or R/G/w ? sri 13 lip 2007 - 19:28 | |
| Lijepo si postavio pitanje i dao odgovor: Silhana je situational smeće. Mongrel nije. | |
|
| |
Guardian Wizard Mentor
| Naslov: Re: R/G or R/G/w ? sri 13 lip 2007 - 19:42 | |
| - Mraz je napisao/la:
- jos jedna opcija je da izbacis mongrele iz onog WRG decka i stavis silhane ledgewalker, ali ako njih igras onda moras staviti ili elephant guide ili armadillo cloak, jer ne isplati se sa njima kljucati 1 po 1. Mongrela bi izbacio jer nemas na njega sta pametno diskardati
Gle,nemožeš reći da je mongrel loš samo zato jer nema u deku madness karata!Uvijek bi izabrao mongrela prije silhane koja je 1/1 đubar i ako nije u deku koji je složen oko nje (kao što skinner igra u kod nas) onda je sranje,dok mongrel može narast jako velik,neće ga ubit neki pyroclasm i sl.,da skratim,daleko je bolja karta. | |
|
| |
| Naslov: Re: R/G or R/G/w ? sri 13 lip 2007 - 20:55 | |
| Ishan, deck ima cisto dovoljno mane...nikad, NIKAD, mi nije falilo mane i skupljala bi mi se u ruci i tu je mongrel bio da se je rijesi. Kad dode incinerate cu ga ubaciti a probat cu i firebolt... Solifuge ne ide u deck, no way... Aramadillo cloacke sam ubacio. I super su. I ne dirajte blisteringe!!! Savki ih put uspijem odigrati , bez problema skupim manu. Ptice ostaju. Ok su...pogotovo u kombinaciji ako dode sa Armadillom. Deck je sada ovakav i zadovoljan sam njime: 4 Kird Ape 4 Birds of Paradise 4 Watchwolf 4 Blistering Firecat 4 Wild Mongrel 3 Isamaru, Hound of Konda 2 Troll Astetic 2 Call of the Herd 4 Armadillo Cloack 4 Shock 4 Lightning Helix 4 Stomping Ground 3 Sacred Foundry 4 Wooded Foothills 2 Windswept Heath 4 Karpulsan Forest 2 Plains 1 Forest 1 Mountain Thx anyway to everybody. | |
|
| |
Guardian Wizard Mentor
| Naslov: Re: R/G or R/G/w ? sri 13 lip 2007 - 21:05 | |
| Dobro,bitno je da imaš okvir decka i sada možeš isprobavat koje su karte bolje koje lošije i tako ćeš poboljšavat deck.Ja također kad igram isti dek na više turnira rijetko igram sve iste karte.Uvijek se nešto malo promijeni,što se pokazalo bolje protiv određenog matchupa itd...ovisno o trenutnom metagameu mijenjaš i rotiraš određene karte.
Što se tiče Blistering-Solifuge dileme,to ovisi,i jedna i druga karta imaju svoje za i protiv,meni se više sviđa pauk zbog već navedenih razloga,što ne znači da je mačka loša.Nijanse.... | |
|
| |
Niksodus Grinning Mouths
| Naslov: Re: R/G or R/G/w ? sri 13 lip 2007 - 21:24 | |
| - jozo_mafijozo je napisao/la:
- Ptice ostaju. Ok su...pogotovo u kombinaciji ako dode sa Armadillom.
Da, jer je najbolje kad ti netko može u response sa bilokojim burnom u formatu opržit pticu za jedan školski 2 za 1. A ni 3 toughnessa nije bed skinut. | |
|
| |
| Naslov: Re: R/G or R/G/w ? sri 13 lip 2007 - 21:37 | |
| - Niksodus je napisao/la:
- jozo_mafijozo je napisao/la:
- Ptice ostaju. Ok su...pogotovo u kombinaciji ako dode sa Armadillom.
Da, jer je najbolje kad ti netko može u response sa bilokojim burnom u formatu opržit pticu za jedan školski 2 za 1. A ni 3 toughnessa nije bed skinut. Znam...samo ponekad su mi potrebni za manu i blokanje letecih gluposti koje me zele opalit...tako mi omoguce duzi opstanak i pobjedu!!!(u nekim slucajevima) Look out! it's coming from the sky!!! ruuun! But the birds are here Take that evil player! | |
|
| |
Luke Planeswalker Magus
Broj postova : 595 Age : 32 Location : Zadar Registration date : 29.05.2007
| Naslov: Re: R/G or R/G/w ? sri 13 lip 2007 - 22:50 | |
| | |
|
| |
Random Experienced Mage
Broj postova : 98 Location : Godless Shrine Registration date : 30.05.2007
| Naslov: Re: R/G or R/G/w ? sri 13 lip 2007 - 23:19 | |
| | |
|
| |
Guardian Wizard Mentor
| Naslov: Re: R/G or R/G/w ? sri 13 lip 2007 - 23:28 | |
| | |
|
| |
Nedjeljko Odmor Wizard Mentor
Broj postova : 205 Age : 40 Location : APP - Autonomna pokrajina Pešća Registration date : 28.05.2007
| Naslov: Re: R/G or R/G/w ? čet 14 lip 2007 - 0:13 | |
| Ajd pustite čovjeka da se sam uvjeri u neke stvari. OK, ne shvaća da mu uz fečeve, dualce i pejnove ne treba Ptica, al ne trebate mu to spomenuti 10 puta. Bude kad-tad shvatio. Usput, malo respekta prema Ftićeku. | |
|
| |
Guardian Wizard Mentor
| Naslov: Re: R/G or R/G/w ? čet 14 lip 2007 - 0:24 | |
| - Nedjeljko Odmor je napisao/la:
- Ajd pustite čovjeka da se sam uvjeri u neke stvari. OK, ne shvaća da mu uz fečeve, dualce i pejnove ne treba Ptica, al ne trebate mu to spomenuti 10 puta. Bude kad-tad shvatio.
Usput, malo respekta prema Ftićeku. Pa shvatit će kad tad,al kad je već zatražio pomoć i prijedloge na forumu mi mu ih dajemo.Neću sad ako on kaže da mu je ptica dobra u deku i ja reć da je dobra,kad nije!Nije ptica neko sranje od karte pa da mu smeta u deku,ali još ne vidi da umjesto njih može staviti neke karte koje će mu puno više pomoći da pobjeđuje od te 4 ptice! | |
|
| |
Mraz Wizard Mentor
| Naslov: Re: R/G or R/G/w ? čet 14 lip 2007 - 0:49 | |
| - Guardian je napisao/la:
- Mraz je napisao/la:
- jos jedna opcija je da izbacis mongrele iz onog WRG decka i stavis silhane ledgewalker, ali ako njih igras onda moras staviti ili elephant guide ili armadillo cloak, jer ne isplati se sa njima kljucati 1 po 1. Mongrela bi izbacio jer nemas na njega sta pametno diskardati
Gle,nemožeš reći da je mongrel loš samo zato jer nema u deku madness karata!Uvijek bi izabrao mongrela prije silhane koja je 1/1 đubar i ako nije u deku koji je složen oko nje (kao što skinner igra u kod nas) onda je sranje,dok mongrel može narast jako velik,neće ga ubit neki pyroclasm i sl.,da skratim,daleko je bolja karta. ma ne, ne kazem da je los, mongrel je ok karta, samo ja sam ga uvijek igrao sa nekim madness glupostima (violent eruption, firebolt, rotvala), a nikad ovak solo. Dobro, vjerovatno je bolji od silhane i mozes ga napumpati da ide FTW u odredjenim situacijama, ali i silhana sa zaljepljenim guideom mi je znala donijeti dosta pobjeda. Naravno tu dolazi onaj faktor da moras povuci i silhanu i guide, ali ako ti se desi, silhana je tesko rijesiva i skoro uvijek prolazi. Mislim kad smo kod toga ja ne bi igrao ni firecatse, jer igrao sam sa njima i nisu mi bas bili od velike pomoci, ali ok to puno ovisi o metagamu i sta se igra, tak da ne mogu puno o tome, u mom nisu bas prolazile. | |
|
| |
QWERTAS Wizard Mentor
Broj postova : 256 Registration date : 28.05.2007
| Naslov: Re: R/G or R/G/w ? čet 14 lip 2007 - 1:23 | |
| aj si jednostavno copipejstaj deklistu od Levyja,tip je digo 2 gp zaredom!!! | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: R/G or R/G/w ? | |
| |
|
| |
| R/G or R/G/w ? | |
|