Za pocetak pozdrav svima na forumu!
Nekad davno i ja igrah MTG, bjese to velika ovisnost. Tada nije bilo LoM-a, foil karata, FNM-a, Gatewaya, karte su se kupovale preko neta (Paul&Judys Coins&Cards FTW
), ili od Sebe (Mrkusa) - boosteri tu i tamo u More Comics. Alen Magdic je poceo nesto malo muljat s boxovima (nije vozio Imprezu kolko se sjecam
). Sjecam se prvog turnira, u pivnici Bela u Tkalci, turnir parova, ja sa petobojnim deckom od 160 karata (bez protectora naravno)- koja njubara, prvi protivnici su bili Martin Jordan i jos netko, znam da su u prvom krugu Moxovi i Lotusi letili ko ludi, a ja (zacudo) mana screwed. Mulligana nije bilo kolko se sjecam. Bilo je pokusaja Arene na kvazi terasi kraj More Comicsa, tu i tamo koji turniric, iako pred kraj moje tragikomicne karijere su poceli nicati i prereleasovi i slicno. Jedva se cekao ponedjeljak i Grand Slam pivnica koja je nazalost ugasena (valjda kad su umrli Dragec i Ivek il kak su se zvali, koji su bili dio namjestaja). Sjecam se da je na turnirima bilo vatreno, cak su pali neki polukrosei zbog gledanja library-a, igro se los i smijesan biljar u Paromlinu, sealed deckovi u Za-Te klubu.
Negdje u doba Urza's Blocka sam odlucio prestat igrat, bilo mi je previse pratiti 3 ekspanzije godisnje. Karte sam uspio rasprodati za sicu frendovoj ekipi od sestricninog necaka - e njihovoj svekrvi. I naravno, par godina kasnije, sreo sam se opet sa Magicom, i lagano me opet zelo, al ne pretendiram na turnire (mozda koji limited - sealed deck, ti su uvijek bili smijesni) nego cisto fun-friendly-poke-you-in-the-eye-n00b-kek igra.
Sad par Ask the Pro pitanja. Kaj mi se isplati kupit od novijih edicija? Vidim 10ta je vani (je*o ja sam poceo kad je stigla 4ta), lijepi black borderi njam, mislio sam ako nista starteric-dva toga zbog landova, pa polako kud stignem, al kaj od ostalih edicija?
Takodjer, posto znam da ste svi Samaritanci i ljudi velkog srca, jel ima ko kaj viska commona za udijelit, da ne bude dosadno dok se ne skupi vise karata? Placam tekucim dobrom iz Pazarista.
Nazalost (lurkam) vidim da scena ne cvjeta kolko sam ja to mislio, ne stizu posiljke, ljudi je malo - ali ipak dosta gradova sudjeluje. Cudno, mislio sam da ce dolaskom Hocu Internet generacije to totalno eksplodirat, al eto, ocito nisam neki prognozer.
Hvala i ispricavam se na poduzem postu i noti nostalgicnisti i pozdravljam ljude koje (mozda) znam al ne kuzim iza nickova, ili mozda niti ne igraju, tko zna. A to su (po sjecanju): Old Skool garda - Pajo, Šolaja, Dabi, Denis-Ozren, Alen, pa vjecni Proovi Sasa Zorc, Ivan Rubelj i jos Laci, Gasho, Zdravko (Radulovic? ne sjecam se sorry), Ognjen, Roso i prijatelji. Nadam se da se uskoro vidimo negdje IRL, znao vas ili ne. I kak bi slovenci rekli, lep pozdrau.