| Trash for treasure | |
|
+7Deth KontraMagija Franc Pippin Luke Planeswalker Jerman_i Ishan 11 posters |
Autor/ica | Poruka |
---|
Ishan Orcish Librarian
Broj postova : 763 Age : 88 Location : Rijeka Registration date : 28.05.2007
| Naslov: Trash for treasure sub 8 ruj 2007 - 13:42 | |
| Dakle... nakon više mjeseci casual igranja ovog decka (sa Mishrama, shiled spherama i bez nekih jakih karata (mindslaver, oblivion stone, sundering titan i urzatrona) konačno sam odlučio ponjeti deck na riječki extended... Ono što me zanima su vaše sugestije - komentari. Što dodati i sl.. Decklista: 12 Urza landova 3 Seat of the Synod 3 Great Furnace 3 Shivan Reef 3 Steam Vents total 24 landa artefakti: 3 izzet signeta 4 triskeliona 3 sundering titana 4 oblivion stone 2 mindslaver 16 artefakta spellovi: 4 remand 3 thirst for knowledge 2 compulsive research 4 serum visions 4 trash for treasure 2 compulsion 3 fiery temper side: platinum angeli (sve se mislim da ih stavim main jer dobivaju partije) pyroclasme i još neki random junk... Ajde.. predlažite izmjene i nadopune prvu znam: Acadamy Ruins EDIT: Btw.. koji uspijeh predviđate ovom decku (već je okusio turnire - sasvim solidno je prošao) | |
|
| |
Jerman_i Zamjenik kapetana
Broj postova : 535 Age : 37 Location : zagreb Registration date : 28.05.2007
| Naslov: Re: Trash for treasure sub 8 ruj 2007 - 13:55 | |
| psihopatu, deck ti se raspadne na katakija | |
|
| |
Luke Planeswalker Magus
Broj postova : 595 Age : 32 Location : Zadar Registration date : 29.05.2007
| Naslov: Re: Trash for treasure sub 8 ruj 2007 - 14:00 | |
| - Jerman_i je napisao/la:
- psihopatu, deck ti se raspadne na katakija
lol kao sta se atog raspadne na sudden shock aggro na wog i slona dredge na bottle gnomse saffi na fannatica goblini na kugu a komboi na rule of law cmon you can better
Zadnja promjena: ; sub 8 ruj 2007 - 14:06; ukupno mijenjano 1 put. | |
|
| |
Ishan Orcish Librarian
| Naslov: Re: Trash for treasure sub 8 ruj 2007 - 14:04 | |
| - Jerman_i je napisao/la:
- psihopatu, deck ti se raspadne na katakija
kataki? ma nije on neko zlo... Za ovaj deck su veće zlo Savannah lions ili Watchwolf. | |
|
| |
Pippin legacy apprentice
Broj postova : 200 Location : Čakovec Registration date : 28.05.2007
| Naslov: Re: Trash for treasure sub 8 ruj 2007 - 14:10 | |
| kolko se sjecam ceconjo kad sam pratio ext igrao se neki slicni deck, unutra je bilo: ko must 4 thirsta, pokoji fact, zatim ruinsi, condescend isto ko must - neke verzije su igrale wildfireove protiv aggra (ovisi valjda o metagameu), neke fire/ice ili cak burning wish pa toolbox (wildfire, pyroclasma, demonfire, spree, analiza... ). Repeal je isto predobar u tronu, mozda koji spell burst u sideu. Na prvi pogled izbacio bih odmah van: 2 compulsive research 4 serum visions 2 compulsion 3 fiery temper bez ikakvog razmisljanja. Nije da imash plavu manu uvijek prvi krug pa da ti serum vision bude od koristi, a kasnije imash viska mane za powerful spellove, slicna stvar i s compulsionom. Fiery temper je... smjesan Za discard su dosta thirstovi + factovi - u koje akceleriras preko signeta/moxeva. eto, savjet od njubare koja je nekad igrala btw, dosle karte od groha? | |
|
| |
Ishan Orcish Librarian
| Naslov: Re: Trash for treasure sub 8 ruj 2007 - 14:18 | |
| eeeeh.... zaboravio sam na FoF!
A i condescend nije loša ideja...
Feiry temper je tech! Ono - osim što eliminiraš kreaturu, imaš card advantage i k tome si odigrao loš spell - što pridonosi opećem dobrostanju države i nacije (and that's what magic is all about) :D
btw... compulsion je underrated karta... Svi koji su ga ikad igrali zanju to.
ps - došle karte od onog tipa (foil chi decree) | |
|
| |
Pippin legacy apprentice
Broj postova : 200 Location : Čakovec Registration date : 28.05.2007
| Naslov: Re: Trash for treasure sub 8 ruj 2007 - 14:26 | |
| dobar je compulsion, samo ga ti mozes po krugu jednom - dvaputa maks koristiti sta je loshe s obzirom da za to mozes odigrat fact i dobit pravi card advantage (car quality ionako dobivas igrajuci preskupe spellove ). nego oke, daj pls postaj na motlu onda, pa se i ja javim da to zakljucimo, pa se prebacimo na onog drugog lika | |
|
| |
Franc Apprentice Mage
Broj postova : 44 Registration date : 10.06.2007
| Naslov: Re: Trash for treasure sub 8 ruj 2007 - 14:46 | |
| - Ishan je napisao/la:
Feiry temper je tech! Ono - osim što eliminiraš kreaturu, imaš card advantage i k tome si odigrao loš spell - što pridonosi opećem dobrostanju države i nacije (and that's what magic is all about)
U tom duhu evo jednog prijedloga: Steel Wall. Rula protv Savana Lionsa i Watchwolfova, za koje si spomenuo da ti rade probleme. A i artifakt je. I Bottle Gnomes imaju sličan učinak...iako su oni ipak puno bolji pa ne idu baš u računicu "loš spell + card(tempo) advantage= dopće dobrostanje države i nacije".
Zadnja promjena: ; sub 8 ruj 2007 - 15:33; ukupno mijenjano 2 put/a. | |
|
| |
Ishan Orcish Librarian
| Naslov: Re: Trash for treasure sub 8 ruj 2007 - 14:51 | |
| Steel wall je MAMA protiv aggra.. kupuje vrijeme i ode na trash for treasure i uvede neku mrcinu. Super ideja!
Ajmo... još! | |
|
| |
Franc Apprentice Mage
Broj postova : 44 Registration date : 10.06.2007
| Naslov: Re: Trash for treasure sub 8 ruj 2007 - 15:38 | |
| Možda jedan March of the Machines? Kao iznenađenje... Pa prebiješ sa Signetima | |
|
| |
Luke Planeswalker Magus
| Naslov: Re: Trash for treasure sub 8 ruj 2007 - 16:13 | |
| hm.-..
drift?mozda jaci od steel walla a moze naci treashure ili kamencic. fabricate-serch your library for mindslaver? | |
|
| |
KontraMagija Gush
Broj postova : 1147 Age : 38 Location : Kvart Registration date : 28.05.2007
| Naslov: Re: Trash for treasure sub 8 ruj 2007 - 16:24 | |
| cech ja ne vidim gdje je Bosh | |
|
| |
Ishan Orcish Librarian
| Naslov: Re: Trash for treasure sub 8 ruj 2007 - 20:29 | |
| Hvala na imputima... iako ovi posljednji nisu nabolji (iako imaju dobar casual flavor): - Franc je napisao/la:
- Možda jedan March of the Machines? Kao iznenađenje...
Pa prebiješ sa Signetima TO je već neki drugi dek. Ne mogu u decku furati i skupe artefakte i nekakvu gravejard rekurziju i nekakav kvazi madness i march of the machines. March deck planiram složiti već mjesecima - ali kako nisam našao vremena za to - za sad ništa. - Luke Skywalker je napisao/la:
- hm.-..
drift?mozda jaci od steel walla a moze naci treashure ili kamencic. fabricate-serch your library for mindslaver? Drift of Phantasm je u biti loša karta koja funkcionira samo u sporom metagameu. A extended to nije. Kao zid od 3 mane je prespor i ne vrijedi onih dodatnih 1 toughness i ability blokanja letaća. Ako steel wall sleti u prvom krugu popit će bar 4 damagea (1 ili 2 od kreature koja napada i preostalih 3 ili 2 od removala) i samim time će usporiti protivnikovu agresiju. To u prijevodu znači nekih spašenih 5-6 života. Transmute ability od Drifta nije bitan u ovom decku jer to nije kombo deck. To je samo deck koji koristi skupe i glupe karte i nastoji biti zabavan. A i bolje mi je kopati po decku s thirst for knowledge / compulsive researchom i puniti si graveyard (ako je potrebno) nego transmutati po 1 kartu. Isto vrijedi i za Fabricate. T for K i compulsive su bolji jer, ponavljam, ovo nije kombo deck. - KontraMagija je napisao/la:
- cech ja ne vidim gdje je Bosh
Mah... o Boshu sam razmišljao i igrao ga u casualu i najčešće mi je debelo prespor. Kada uđe u igru ne radi niš. Stoji 1 krug. Tek idući krug nešto radi. Sundering titan i Triskelion odmah nude nekakva rješenja... Bosh ne. Fun factor Bosha je visok ali, nažalost, rijetko kad je uistinu koristan. Recimo, puno bolji mi je Pentavite koji ako imam samo 1 slobodnu manu je već hiper koristan Ajmo..... još prijedologa... zaboravljeni artefakti... sigurno ih ima!!! | |
|
| |
Deth Imi Statue
Broj postova : 43 Age : 49 Location : Rijeka FTW Registration date : 11.06.2007
| Naslov: Re: Trash for treasure ned 9 ruj 2007 - 11:49 | |
| Triskelavus? Chump, shoot, weld, repeat. | |
|
| |
Havoc Wizard Mentor
Broj postova : 234 Age : 43 Registration date : 30.05.2007
| Naslov: Re: Trash for treasure ned 9 ruj 2007 - 14:04 | |
| pa nakon par partija manjka starstorm ili pyroshka. kompulzije van, FoF unutra, a bogami i echoing truth pride. | |
|
| |
smrt Wizard Mentor
Broj postova : 118 Age : 31 Location : Zadar Registration date : 04.06.2007
| Naslov: Re: Trash for treasure ned 9 ruj 2007 - 18:05 | |
| Vani bi mogli ići 2 compulsive research, 3 fiery temper i 4 serum visionsa, a ući Academy Ruins, Platinum Anđeo, još 1 Thirst, 4 facta i 2 condescenda. Ako ikad pomisliš da je Compulsion smeće, ubaci još 2 Condescenda. Po ovome, deck bi mogao voziti oko nekih 3-1 na turniru uz malo sreće, 4-0 uz puuuno sreće(i skilla), a 2-2 ili manje ako se nema sreće. Ipak, deck je fora i ako se agresija uspije zaustaviti može dosta dobro proći. P.S- Ubaci Triskelavuse umjesto Triskeliona(ili bar ostavi 2-2 omjer) | |
|
| |
Ishan Orcish Librarian
| Naslov: Re: Trash for treasure ned 9 ruj 2007 - 18:24 | |
| - Deth je napisao/la:
- Triskelavus? Chump, shoot, weld, repeat.
Hmmm... ma dobar je on. Ali uvijek sam više volio triskeliona. Nekako mi je srcu mio. - Havoc je napisao/la:
- pa nakon par partija manjka starstorm ili pyroshka.
kompulzije van, FoF unutra, a bogami i echoing truth pride. Definitivno. Deck je radjen s ciljem da od aggro decka gubi. Inače kada bih ubacio pyroclasme to bi mi definitivno pomoglo u nekim matchupima (ili uspori protivnika ili mu ubije male agresivce). No, nekako mi to nije fora pa ih držim u sajdu. Što se tiče Starstorma. On na papiru dobro izgleda - ono ciklira se i radi isto što radi pyroclasma - koji put i bolje. Ali, nažalost previše je intenzivan u smislu mane. Za ubiti watchwolfa i društvo mi treba 5 mana. Za prospectora 3. Puno previše. U tom slučaju mi se boljom čini pyroclasma. - smrt je napisao/la:
- Vani bi mogli ići 2 compulsive research, 3 fiery temper i 4 serum visionsa, a ući Academy Ruins, Platinum Anđeo, još 1 Thirst, 4 facta i 2 condescenda. Ako ikad pomisliš da je Compulsion smeće, ubaci još 2 Condescenda. Po ovome, deck bi mogao voziti oko nekih 3-1 na turniru uz malo sreće, 4-0 uz puuuno sreće(i skilla), a 2-2 ili manje ako se nema sreće. Ipak, deck je fora i ako se agresija uspije zaustaviti može dosta dobro proći.
P.S- Ubaci Triskelavuse umjesto Triskeliona(ili bar ostavi 2-2 omjer) he he... ako ikada pomislim da je compulsion smeće... Pa nije to genijalna karta - ali nije ni loša.... Anyway... prijedlog promjene je ok. I po nekoj logici stvari - stoji. Moram još razmisliti da li ću baš tako i postupiti Anyway... deck je, za sada, na turniru neporažen i vozi 3-0-1. Imao sam solidne matchupe a i protivnici su napravili par kardinalnih pogrešaka. Realno bi bilo 2-2 ili 2-1-1 Ideje koje ste dali su dobre... ako se sjetite još kojeg ludog artefakta - recite. Meni na pamet pada testirati bottled cloister kao card draw i zaštita od diskarda. Ali me nekako ne oduševljava. | |
|
| |
Luke Planeswalker Magus
| Naslov: Re: Trash for treasure ned 9 ruj 2007 - 18:24 | |
| - smrt je napisao/la:
- Vani bi mogli ići 2 compulsive research, 3 fiery temper i 4 serum visionsa, a ući Academy Ruins, Platinum Anđeo, još 1 Thirst, 4 facta i 2 condescenda. Ako ikad pomisliš da je Compulsion smeće, ubaci još 2 Condescenda. Po ovome, deck bi mogao voziti oko nekih 3-1 na turniru uz malo sreće, 4-0 uz puuuno sreće(i skilla), a 2-2 ili manje ako se nema sreće. Ipak, deck je fora i ako se agresija uspije zaustaviti može dosta dobro proći.
P.S- Ubaci Triskelavuse umjesto Triskeliona(ili bar ostavi 2-2 omjer) smrt,mislim da cec ipak ima malo vise iskustva. | |
|
| |
QWERTAS Wizard Mentor
Broj postova : 256 Registration date : 28.05.2007
| Naslov: Re: Trash for treasure ned 9 ruj 2007 - 18:26 | |
| pa kad vidim ovaj "deck",makes me wonder:roll: | |
|
| |
Ishan Orcish Librarian
| Naslov: Re: Trash for treasure ned 9 ruj 2007 - 18:33 | |
| - QWERTAS je napisao/la:
- pa kad vidim ovaj "deck",makes me wonder:roll:
Lol... nije dovoljno PRO? Ili... Sve mi se čini da je izvor tvojeg čuđenja naš pristup magicu. Čini mi se da ti želiš pobijediti. Meni je primarni cilj zabaviti se - ako pobijedim, ili dobro odigram kao na natsima - tim bolje. Ali ako je pobijeda došla a pri tome nisam guštirao u igri (što zbog protivnika što zbog decka kojeg igram što zbog lošeg horoskopa ili zlatnih ribica) onda - to nije to. - Luke Skywalker je napisao/la:
- smrt,mislim da cec ipak ima malo vise iskustva.
Daj Mustać... pa zašto sam otvorio topic nego da čujem što drugi mogu sugerirati. Svaki komentar je dobrodošao a k tome je Smrčev (se tako deklinira?) kometar izuzetno na mjestu.... | |
|
| |
Olegowsky Wizard Mentor
Broj postova : 400 Age : 40 Location : Zadar Registration date : 28.05.2007
| Naslov: Re: Trash for treasure ned 9 ruj 2007 - 19:02 | |
|
Zadnja promjena: ; ned 9 ruj 2007 - 19:05; ukupno mijenjano 2 put/a. | |
|
| |
Luke Planeswalker Magus
| Naslov: Re: Trash for treasure ned 9 ruj 2007 - 19:05 | |
| solemn simulacrum,proteus staff,vedalken mage,...
ATOG? | |
|
| |
Havoc Wizard Mentor
Broj postova : 234 Age : 43 Registration date : 30.05.2007
| Naslov: Re: Trash for treasure ned 9 ruj 2007 - 23:22 | |
| starstorm je bog. 5 mane?! oh no! ja mislio da igraš neki urzatron. Uostalom zato sam ti rekao echoing truth. Divna karta. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Trash for treasure | |
| |
|
| |
| Trash for treasure | |
|