| M2010 aka 11th Edition | |
|
+39ExT[r]aMe Torgue ShuPac thorus pepe Spaljeni666 Dado Niksodus swoop Trinket Anomen Havoc sen Fila carnophage Vash cromiky Mr Miagi Ishan Ian_Forestal Spirit Soldier n0tjust Zeko bre dontra volta nantuko ftk Oragano Zubo_i harakiri ma1to tambourinko placebo Mtg je Emo RaveX FANAttIC bodul Varelija QWERTAS CROvax 43 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
FANAttIC Wizard Mentor
Broj postova : 342 Age : 45 Location : S.Kraljevec, Zagreb Registration date : 28.05.2007
| Naslov: Re: M2010 aka 11th Edition čet 25 lip 2009 - 15:57 | |
| Baneslayer Angel Creature - Angel and ?? (M) Flying First Strike Lifelink Protection from Demons and Dragons 5/5 Planar Cleansing (R) Sorcery Destroy all Non-land permanents Gargoyle Castle Land (U) : Add to your mana pool , , Sacrifice [name]: Put a 3/4 colorless? Gargoyle token into play. Negate is back Cancel is back Wrath and Damnation are outA renamed Remove SoulBogardan Hellkiteis back (still rare) | |
|
| |
n0tjust Wizard Mentor
Broj postova : 249 Age : 39 Location : u tvom upkeepu Registration date : 09.05.2009
| Naslov: Re: M2010 aka 11th Edition čet 25 lip 2009 - 16:02 | |
| - Mr Miagi je napisao/la:
- n0tjust je napisao/la:
ma, bitno da sljedece godine goyf ponovo stupa na scenu Odkud ti to? rumor kaze da bi trebao izaci u zadnjoj ediciji Zendikar bloka... | |
|
| |
tambourinko Wizard Mentor
Broj postova : 364 Age : 37 Location : where no man has ever been before(zg) Registration date : 04.06.2007
| Naslov: Re: M2010 aka 11th Edition čet 25 lip 2009 - 16:14 | |
| | |
|
| |
Spirit Soldier Mrgud - Prvak
Broj postova : 395 Age : 36 Location : Sisak Registration date : 29.05.2007
| Naslov: Re: M2010 aka 11th Edition čet 25 lip 2009 - 19:20 | |
| - FANAttIC je napisao/la:
- ...
Aj ak nema woga ni damnationa ajmo neku drugu igru igrat. | |
|
| |
cromiky Wizard Mentor
Broj postova : 241 Location : k.stari Registration date : 11.09.2007
| Naslov: Re: M2010 aka 11th Edition čet 25 lip 2009 - 19:47 | |
| - n0tjust je napisao/la:
- Mr Miagi je napisao/la:
- n0tjust je napisao/la:
ma, bitno da sljedece godine goyf ponovo stupa na scenu Odkud ti to? rumor kaze da bi trebao izaci u zadnjoj ediciji Zendikar bloka... lies, prejak je za 2 mane definitivno nebude izasao. ako bude onda slobodno mogu counterspell reprintat | |
|
| |
Zeko Experienced Mage
Broj postova : 75 Age : 36 Location : Koprivnica Registration date : 06.09.2007
| Naslov: Re: M2010 aka 11th Edition čet 25 lip 2009 - 20:10 | |
- Cancel is back
fakjea... | |
|
| |
bodul Experienced Mage
Broj postova : 87 Age : 38 Location : zg,jl,st Registration date : 09.05.2009
| Naslov: Re: M2010 aka 11th Edition čet 25 lip 2009 - 20:14 | |
| ma kako je prejak????svaki crni removal ga kazni...ali ba svaki,a kontri ima i previe... | |
|
| |
cromiky Wizard Mentor
| Naslov: Re: M2010 aka 11th Edition čet 25 lip 2009 - 20:54 | |
| - bodul je napisao/la:
- ma kako je prejak????svaki crni removal ga kazni...ali ba svaki,a kontri ima i previe...
tko god ovako razmislja nek se kloni rasprave otome da je goyf dovoljno "slab" da bude t2 | |
|
| |
Vash Apprentice Mage
Broj postova : 27 Age : 39 Location : Zagreb/Karlovac Registration date : 01.06.2009
| Naslov: Re: M2010 aka 11th Edition čet 25 lip 2009 - 21:15 | |
| ta je wog stvarno out??? | |
|
| |
carnophage Wizard Mentor
Broj postova : 220 Age : 45 Registration date : 28.05.2007
| Naslov: Re: M2010 aka 11th Edition čet 25 lip 2009 - 21:18 | |
| - goyf se u dvije godine standarda igrao u doranu koji nikad nije bio tier 1 dek i kratko u tarmoracku prije rotacije tako da i nije neto ludo utjecao na tadanji T2 - ista stvar je s duressom, za kojeg se ne mogu sjetiti ijednog relevantnijeg deka u nekih 5 godina kojih sam igrao magic kad je on bio u standardu, a da ga je igrao u maindecku(Valent se sjetio famozne crne kontrole koja je imala izvrsne rezultate u doba psychatoga i madnessa) - obje karte su dobre i meni drage, ali po mojem miljenju nikako prejake - naravno, ideju reprintanja lightning bolta i ball lightninga nabijam na cvijet | |
|
| |
Fila Wizard Mentor
Broj postova : 388 Age : 37 Location : C:\ Registration date : 28.05.2007
| Naslov: Re: M2010 aka 11th Edition čet 25 lip 2009 - 21:33 | |
| Ja sam spleo crnu u monored za Dúres. Dúres najbolji. | |
|
| |
bodul Experienced Mage
| Naslov: Re: M2010 aka 11th Edition čet 25 lip 2009 - 21:36 | |
| vidim da se neko kupa u katelanskom zaljevu:(,duress je lijep....a ball lightning sa bloodbraidom će bit nezgodan.... | |
|
| |
cromiky Wizard Mentor
| Naslov: Re: M2010 aka 11th Edition čet 25 lip 2009 - 21:59 | |
| - bodul je napisao/la:
- vidim da se neko kupa u katelanskom zaljevu:(
- carnophage je napisao/la:
- nabijem te na cvijet
| |
|
| |
sen Apprentice Mage
Broj postova : 42 Age : 37 Location : Zagreb Registration date : 28.06.2007
| Naslov: Re: M2010 aka 11th Edition čet 25 lip 2009 - 22:00 | |
| | |
|
| |
RaveX The Night Stalker
Broj postova : 497 Location : BSG Registration date : 27.05.2007
| Naslov: Re: M2010 aka 11th Edition čet 25 lip 2009 - 22:14 | |
| - carnophage je napisao/la:
- - goyf se u dvije godine standarda igrao u doranu koji nikad nije bio tier 1 dek i kratko u tarmoracku prije rotacije tako da i nije neto ludo utjecao na tadanji T2
- ista stvar je s duressom, za kojeg se ne mogu sjetiti ijednog relevantnijeg deka u nekih 5 godina kojih sam igrao magic kad je on bio u standardu, a da ga je igrao u maindecku(Valent se sjetio famozne crne kontrole koja je imala izvrsne rezultate u doba psychatoga i madnessa) - obje karte su dobre i meni drage, ali po mojem miljenju nikako prejake - naravno, ideju reprintanja lightning bolta i ball lightninga nabijam na cvijet sry ilko, ali molim te, MOLIM TE promjeni avatar: svaki put kada krenem citati neki tvoj post pomislim da citam biskupov i iznenadim se koliko smisla ima...edit: tnx e sad, sa svime se slazem, osim s onim da duress nije bio relevantan u t2... recimo da sam igrao manje od 5 godina prije nego sto nije reprintan u 8th-u, pa se svejedno mogu sjetiti atoga, rocka (deed/monger verzija) i mbc kao 3 poprilicno jaka standard deka koja su ga igrala main. a uostalom, sve i da nikada nije bio igran u t2... ovaj reprint ce vise znaciti za ext. i cinjenicu da su prije 4 godine rekli da je diskard nonkricer non land prejak za 1 manu. isto kao sto su rekli i za uu kontru. nesta ranije su to rekli i za 3 dmg instant na 1cc,nesto kasnije za ld na 3cc. reprinti duressa i bolta u ovom trenutku nemaju smisla ako je najjace (i jedino) sto plava ima u t2 za 2 mane vrlo uvjetovani counterspellovi (negate i flashfreeze - btw., ? jel freeze uopce u m10? ) i 3cc hard kontra. dok ostale boje za jednu manu imaju 2/2 tipove, instant removal, diskard i 3 dmg. oh da. i efikasne cascade spellove. tek toliko da, kada jednom i dodjes do te 3 mane, moras birati da li ces kontrati 3/2 hastera ili pulse/ball lightning/finkse/ram ganga koje s njime okrene. jos bi i imalo smisla da onaj double negative ima casting cost cancela.
Zadnja promjena: RaveX; pet 26 lip 2009 - 3:55; ukupno mijenjano 1 put. | |
|
| |
tambourinko Wizard Mentor
Broj postova : 364 Age : 37 Location : where no man has ever been before(zg) Registration date : 04.06.2007
| Naslov: Re: M2010 aka 11th Edition čet 25 lip 2009 - 22:48 | |
| pa zar ste svi ovisnici o harry potteru!!
umjesto da teste tu izmisljate plejeve... | |
|
| |
FANAttIC Wizard Mentor
Broj postova : 342 Age : 45 Location : S.Kraljevec, Zagreb Registration date : 28.05.2007
| Naslov: Re: M2010 aka 11th Edition pet 26 lip 2009 - 0:04 | |
| zasad me nis od promjena na brine, svemu se da prilagodit. vjerujem i da nismo vidjeli sta ce plava dobit pa nema smisla jos trubit o tome (ocekujem nesto izmedu visionsa, compulsive researcha i fofa; brainstorm je odvozio svoje jer je ponder potvrden). sto se tice wratha/damnationa, to me jako iznenadilo pa ocekujem u zendikaru nesto, recimo wrath bez regeneration klauzule. jedan control player je danas ironicno izjavio da gruulu jos fali eternal witness i harmonize jer nemaju dovoljno card advantagea jedino sto me moze potjerat iz magica je reprintanje goyfa (goyf je najobicnija greska, kao i reveillark al on barem kosta 5 mane), ak se to dogodi uslijedit ce prvo poveca aukcija a onda cu vidjet... | |
|
| |
Havoc Wizard Mentor
Broj postova : 234 Age : 43 Registration date : 30.05.2007
| Naslov: Re: M2010 aka 11th Edition pet 26 lip 2009 - 0:25 | |
| Izgleda da se color wheel dovrtio ponovo do crvene....
hellspark, ball, lightning bolt, sparky, hell's tunder, javelin, incinerate.....
Gledao sam partiju u Đakovu gdje je Monocrveni dobio 2-1 Turbo foga. Razumijem prvu partiju, razumijem i da je treću Edi sjeb'o, ali da crveni uopće moe doći na kill distancu UW fog/counter/preventeru, e ta mi je nova.... | |
|
| |
RaveX The Night Stalker
Broj postova : 497 Location : BSG Registration date : 27.05.2007
| Naslov: Re: M2010 aka 11th Edition pet 26 lip 2009 - 0:44 | |
| ne znam koliko je losh taj mono r bio sastavljen, pa da se ti toliko cudis konacnom ishodu, ali... pretpostavimo da je igrao kricere koji udju 1. i 2. krug. znas, poput hellsparka, fanatica i takvih. pa naprave par dmga. onak, dok spustis font, na 10 si. pretpostavimo da igra i onaj nezgodni direkt dmg. recimo, oko 8-12 komada u deku. vidis sada, nezgodna stvar kod takvih karata je sto su imune na pollen lulaby i njemu slicne. ofc, moze ih kontrati. s onih 6-8 kontri koje igra. pa onda taj krug ne moze fogati. spomenimo takodjer i cinjenicu da mono r moze bez problema igrati 2 burna po krugu. ukoliko nismo u 10+ krugu, fog moze kontrati samo 1.
dakle, sta te tocno toliko cudi kod toga da je mono r dobio fog...? | |
|
| |
n0tjust Wizard Mentor
Broj postova : 249 Age : 39 Location : u tvom upkeepu Registration date : 09.05.2009
| Naslov: Re: M2010 aka 11th Edition pet 26 lip 2009 - 0:52 | |
| - carnophage je napisao/la:
- - goyf se u dvije godine standarda igrao u doranu koji nikad nije bio tier 1 dek i kratko u tarmoracku prije rotacije tako da i nije neto ludo utjecao na tadanji T2
- ista stvar je s duressom, za kojeg se ne mogu sjetiti ijednog relevantnijeg deka u nekih 5 godina kojih sam igrao magic kad je on bio u standardu, a da ga je igrao u maindecku(Valent se sjetio famozne crne kontrole koja je imala izvrsne rezultate u doba psychatoga i madnessa)
hjebote. Doran nikad nije bio tier1? ... [ check this sh't outsto se Duressa tice, jos u doba Invasion bloka je bio jedna od kljucnih karata (MachineHead, B/W rock, Monger Rock). sad je utoliko slabiji sta ne skine bloodbraida i sto smo svi navikli na Thoughtseize. - Havoc je napisao/la:
- Izgleda da se color wheel dovrtio ponovo do crvene....
hellspark, ball, lightning bolt, sparky, hell's tunder, javelin, incinerate.....
Gledao sam partiju u Đakovu gdje je Monocrveni dobio 2-1 Turbo foga. Razumijem prvu partiju, razumijem i da je treću Edi sjeb'o, ali da crveni uopće moe doći na kill distancu UW fog/counter/preventeru, e ta mi je nova.... pa crvena ubija i TurboFog i grinding... ne stignes reagirati na sve, a kad mu das da vuce karte, onda te spali s njima. | |
|
| |
placebo The Oracle
Broj postova : 348 Location : Zagreb Registration date : 29.05.2007
| Naslov: Re: M2010 aka 11th Edition pet 26 lip 2009 - 1:05 | |
- zasad me nis od promjena na brine, svemu se da prilagodit. vjerujem i da nismo vidjeli sta ce plava dobit pa nema smisla jos trubit o tome (ocekujem nesto izmedu visionsa, compulsive researcha i fofa; brainstorm je odvozio svoje jer je ponder potvrden).
sto se tice wratha/damnationa, to me jako iznenadilo pa ocekujem u zendikaru nesto, recimo wrath bez regeneration klauzule.
jedan control player je danas ironicno izjavio da gruulu jos fali eternal witness i harmonize jer nemaju dovoljno card advantagea
jedino sto me moze potjerat iz magica je reprintanje goyfa (goyf je najobicnija greska, kao i reveillark al on barem kosta 5 mane), ak se to dogodi uslijedit ce prvo poveca aukcija a onda cu vidjet... zanima me dali će plava dobit bombe jer ostale boje su poludjele ti odustat od magica!?... mozda... isti dan kad i vac | |
|
| |
n0tjust Wizard Mentor
| Naslov: Re: M2010 aka 11th Edition pet 26 lip 2009 - 1:16 | |
- jedino sto me moze potjerat iz magica je reprintanje goyfa (goyf je najobicnija greska, kao i reveillark al on barem kosta 5 mane), ak se to dogodi uslijedit ce prvo poveca aukcija a onda cu vidjet...
pa sta ti goyf toliko smeta??? okej, jedan od najdebljih tipova u povijesti magica, al svejedno. jos uvijek je dosta lako rijesiv svime osim direct damageom. druga je prica legacy kad imas totsiz u goyfa a forca ceka u ruci. to je vec nezgodno. prije bi se bunio protiv blossoma, plave komande, larka, heightsa, broodmejta, BBEa, ultimatuma... - placebo je napisao/la:
- zanima me dali će plava dobit bombe jer ostale boje su poludjele
khm
Zadnja promjena: n0tjust; pet 26 lip 2009 - 1:19; ukupno mijenjano 2 put/a. | |
|
| |
bodul Experienced Mage
| Naslov: Re: M2010 aka 11th Edition pet 26 lip 2009 - 1:17 | |
| zelena nije dobila bombu,bar je ja ne vidim.... | |
|
| |
Spirit Soldier Mrgud - Prvak