CRO MtG Forum
Forum je premjesten na adresu www.cromtg.com!!!
CRO MtG Forum
Forum je premjesten na adresu www.cromtg.com!!!
CRO MtG Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Početna stranicaPočetna stranica  PretraľnikPretraľnik  Latest imagesLatest images  RegistracijaRegistracija  LoginLogin  

kako popraviti stanje magica u hrvatskoj

Go down 
+21
Areo
Fila
gosu_yoon
Aredhel
luis
DH
RaveX
Luke Planeswalker
Olegowsky
al_Alamm
Havoc
Niksodus
Morea
Trinket
thorus
Divided
Ian_Forestal
KontraMagija
swoop
morpheus
argus
25 posters
Go to page : 1, 2, 3  Next
Autor/icaPoruka
argus
Vault Dweller
Vault Dweller
argus

Broj postova : 246
Registration date : 29.05.2007

kako popraviti stanje magica u hrvatskoj Empty
PostajNaslov: kako popraviti stanje magica u hrvatskoj   kako popraviti stanje magica u hrvatskoj Emptyuto 19 lip 2007 - 12:09

potaknut flame festom i pokojim suvislim postom na subforumu Turniri o plaćama organizatora opet se povlači pitanje stanja magica i sl, bla bla

nakon svih ponovno prežvakanih tema dolazimo do jedinog zaključka: LMinfo nije briga za Magic

koga je... WotC i Hasbro

tko vam brani da pišete pojedinačne mailove o osipanju magic igrača, lošoj brizi za premier eventove, nepostojećoj promociji direktno hasbro-u i WotC-u

FYI
[Vrh] Go down
morpheus
Džadžija - Partizanko
Džadžija - Partizanko
morpheus

Broj postova : 871
Location : Zagreb,Borongaj,20 koraka od bivšeg DBS-a (kojeg još malo pa ću preboljeti :)
Registration date : 27.05.2007

PostajNaslov: Re: kako popraviti stanje magica u hrvatskoj   kako popraviti stanje magica u hrvatskoj Emptyuto 19 lip 2007 - 13:20

argus je napisao/la:
potaknut flame festom i pokojim suvislim postom na subforumu Turniri o plaćama organizatora opet se povlači pitanje stanja magica i sl, bla bla

nakon svih ponovno prežvakanih tema dolazimo do jedinog zaključka: LMinfo nije briga za Magic

koga je... WotC i Hasbro

tko vam brani da pišete pojedinačne mailove o osipanju magic igrača, lošoj brizi za premier eventove, nepostojećoj promociji direktno hasbro-u i WotC-u

FYI

wotc ima i boljih razloga za neposlovanje s lm-om (kao silni dugovi i kašnjenja s isplačivanjem istih i sl), ali u hrvatskoj za sada nema firme koja bi se bavila magicom (i OPom).
wotc je voljan surađivati s bilo kim, ali takvih nema.
[Vrh] Go down
http://www.vbulletin.org
swoop
Wizard Mentor
Wizard Mentor
swoop

Broj postova : 451
Registration date : 10.06.2007

PostajNaslov: Re: kako popraviti stanje magica u hrvatskoj   kako popraviti stanje magica u hrvatskoj Emptyuto 19 lip 2007 - 13:29

Za osnivanje poduzeca potreban (d.o.o) potreban je minimalan ulog od 1500€ isplativu robi/stvarima/uslugama.

Slicno vrijedi i za d.d.
[Vrh] Go down
morpheus
Džadžija - Partizanko
Džadžija - Partizanko
morpheus

Location : Zagreb,Borongaj,20 koraka od bivšeg DBS-a (kojeg još malo pa ću preboljeti :)

PostajNaslov: Re: kako popraviti stanje magica u hrvatskoj   kako popraviti stanje magica u hrvatskoj Emptyuto 19 lip 2007 - 13:38

swoop je napisao/la:
Za osnivanje poduzeca potreban (d.o.o) potreban je minimalan ulog od 1500€ isplativu robi/stvarima/uslugama.

Slicno vrijedi i za d.d.

ja već imam neke planove, ali ništa od njih dok ne završim faks.

btw, dobar početak bi bio osnivanje udruge (za koji isto treba imati puno vremena).
i, po mom mišljenu, se od magica ne može živjeti (koliko svako od vas prosječno mjesečno kupi boostera za svoje potrebe (da ih otvori ili sl)?
[Vrh] Go down
KontraMagija
Gush
KontraMagija

Broj postova : 1147
Registration date : 28.05.2007

PostajNaslov: Re: kako popraviti stanje magica u hrvatskoj   kako popraviti stanje magica u hrvatskoj Emptyuto 19 lip 2007 - 13:48

naravno da se moze zivjeti od magica

mogo bi recimo zivjet preprodajom karata irl ili ripanjem online

fakat nije problem ako ti je to jedina zanimacija u zivotu
vjerojatno ces zaraditi vise ovak nek da imas neki stalan posao
[Vrh] Go down
http://www.lastfm.com/user/ghantzee
morpheus
Džadžija - Partizanko
Džadžija - Partizanko
morpheus

PostajNaslov: Re: kako popraviti stanje magica u hrvatskoj   kako popraviti stanje magica u hrvatskoj Emptyuto 19 lip 2007 - 13:57

KontraMagija je napisao/la:

mislio sam na razini firme koja bi se bavila distribucijom magica.
[Vrh] Go down
KontraMagija
Gush
KontraMagija

PostajNaslov: Re: kako popraviti stanje magica u hrvatskoj   kako popraviti stanje magica u hrvatskoj Emptyuto 19 lip 2007 - 13:59

morpheus je napisao/la:

trebao si se tako iznasniti

recimo primjer

imas ML informatiku (ne LM ovo je hipotetski Cool )
koja prodaje bustere po 29.99
a nabavlja po 13.99 recimo

sad ti otvoris firmu MML informatiku
i isto nabavis bustere po 13.99
ali ih prodajes po 19.99

i zaradit ces pun k a oni ce bankrotirat
am i wrong?
[Vrh] Go down
Ian_Forestal
Code of Milan suspended!

Broj postova : 468

PostajNaslov: Re: kako popraviti stanje magica u hrvatskoj   kako popraviti stanje magica u hrvatskoj Emptyuto 19 lip 2007 - 14:00

morpheus je napisao/la:

trebao si se tako iznasniti

recimo primjer

imas ML informatiku (ne LM ovo je hipotetski Cool )
koja prodaje bustere po 29.99
a nabavlja po 13.99 recimo

sad ti otvoris firmu MML informatiku
i isto nabavis bustere po 13.99
ali ih prodajes po 19.99

i zaradit ces pun k a oni ce bankrotirat
am i wrong?

neces bas tak puno zaradit kolko ti se cini...
[Vrh] Go down
KontraMagija
Gush
KontraMagija

PostajNaslov: Re: kako popraviti stanje magica u hrvatskoj   kako popraviti stanje magica u hrvatskoj Emptyuto 19 lip 2007 - 14:01

pa ko normalan bi kupovao 10kn skuplje? Suspect
[Vrh] Go down
morpheus
Džadžija - Partizanko
Džadžija - Partizanko
morpheus

PostajNaslov: Re: kako popraviti stanje magica u hrvatskoj   kako popraviti stanje magica u hrvatskoj Emptyuto 19 lip 2007 - 14:04

kako bi prodavao boostere? štand na placu?
preko interneta je ok, ali i tu imaš različitih komplikacija... (a i nije isto kao i irl jer većina ljudi u hrvatskoj se ne koristi e-shoppingom)
[Vrh] Go down
Ian_Forestal
Code of Milan suspended!

Broj postova : 468

PostajNaslov: Re: kako popraviti stanje magica u hrvatskoj   kako popraviti stanje magica u hrvatskoj Emptyuto 19 lip 2007 - 15:03

velicina trzista je bitna... nebi prodavo neke kolosalne kolicine bustera da bi se mogo obogatit
[Vrh] Go down
Divided
4 eternity
Divided

Broj postova : 59
Registration date : 30.05.2007

PostajNaslov: Re: kako popraviti stanje magica u hrvatskoj   kako popraviti stanje magica u hrvatskoj Emptyuto 19 lip 2007 - 15:24

swoop je napisao/la:

Slicno vrijedi i za d.d.

Samo da ljudi ne dobiju krivu sliku... nije 1500€ nego 20000kn + jos cca. 4000 kn troskova (sudski registar, javni biljeznik, narodne novine...)

Moguce je i kombinirati sa stvarima tj. procijeniti neke stvari koje bi bile u vlasnistvu firme pa to staviti kao dio temeljnog kapitala ali min. 50% tj. 10000kn mora biti u cashu.

Sta se tice d.d.-a nije niti priblizno isto...

Koliko me pamcenje sluzi minimalni temeljni kapital za d.d. je 200000kn a princip osnivanja i upravljanja bas i nije kao d.o.o. Wink
[Vrh] Go down
swoop
Wizard Mentor
Wizard Mentor
swoop

Broj postova : 451
Registration date : 10.06.2007

PostajNaslov: Re: kako popraviti stanje magica u hrvatskoj   kako popraviti stanje magica u hrvatskoj Emptyuto 19 lip 2007 - 15:26

Divided je napisao/la:
swoop je napisao/la:

Slicno vrijedi i za d.d.

Samo da ljudi ne dobiju krivu sliku... nije 1500€ nego 20000kn + jos cca. 4000 kn troskova (sudski registar, javni biljeznik, narodne novine...)

Moguce je i kombinirati sa stvarima tj. procijeniti neke stvari koje bi bile u vlasnistvu firme pa to staviti kao dio temeljnog kapitala ali min. 50% tj. 10000kn mora biti u cashu.

Sta se tice d.d.-a nije niti priblizno isto...

Koliko me pamcenje sluzi minimalni temeljni kapital za d.d. je 200000kn a princip osnivanja i upravljanja bas i nije kao d.o.o. Wink

Samo da ljudi ne shvate krivo, 1500E je 10k kuna, a to je tih 50%.
[Vrh] Go down
Divided
4 eternity
Divided

PostajNaslov: Re: kako popraviti stanje magica u hrvatskoj   kako popraviti stanje magica u hrvatskoj Emptyuto 19 lip 2007 - 15:27

morpheus je napisao/la:
btw, dobar početak bi bio osnivanje udruge (za koji isto treba imati puno vremena).
i, po mom mišljenu, se od magica ne može živjeti (koliko svako od vas prosječno mjesečno kupi boostera za svoje potrebe (da ih otvori ili sl)?

Slazem se s ovim djelom za udrugu (uostalom o tome smo vec nesto kratko i popricali) tako da podrzavam ideju u potpunosti.

Sta se tice financijskog dijela tesko je govoriti dok se ne vide konkretne brojke ili napravi bar nekakva koliko toliko jasna "projekcija" (big word! bounce ).
[Vrh] Go down
Divided
4 eternity
Divided

PostajNaslov: Re: kako popraviti stanje magica u hrvatskoj   kako popraviti stanje magica u hrvatskoj Emptyuto 19 lip 2007 - 15:31

swoop je napisao/la:
Divided je napisao/la:
swoop je napisao/la:

Slicno vrijedi i za d.d.

....

Samo da ljudi ne shvate krivo, 1500E je 10k kuna, a to je tih 50%.

NHF, ali to se nazalost iz tvog posta ne vidi... a i nije bas da je samo dosta 10k... moras i imati robu i sl... a i imas jos tih 4k troskova...

Ah svi misle da je sve to skupa tako lako... a kad se krene affraid
[Vrh] Go down
thorus
Tyler Durden
thorus

Broj postova : 167

PostajNaslov: Re: kako popraviti stanje magica u hrvatskoj   kako popraviti stanje magica u hrvatskoj Emptyuto 19 lip 2007 - 15:48

Čuj i Magdić je počeo kao švercer igricama za PC, pa je onda dilao s boosterima u Gran Slamu. Na kraju je od buraza preuzeo firmu, odjebao frendove koji su ušli s njim u posao i sad je big boss.
Opet ćemo kukati i milion problema nalaziti, a stvar je jednostavna gdje ima dobre volje ima i mogućnosti.
[Vrh] Go down
Trinket
The anoing one
Trinket

Broj postova : 191

PostajNaslov: Re: kako popraviti stanje magica u hrvatskoj   kako popraviti stanje magica u hrvatskoj Emptyuto 19 lip 2007 - 15:56

Napisao sam post na pippinovom postu.
Zajednička oranizacija i uzimanje zastupništva Magica za Hrvatsku od LM-a.

Ako ima zainteresiranih i voljnih za ulaganje idemo se okupiti i napraviti nešto. Mislim da nema vremena da čekamo morfija da završi faks.
Ja sam zainteresiran, ako vas ima još javite se pa ćemo viditi šta se da napraviti.
[Vrh] Go down
morpheus
Džadžija - Partizanko
Džadžija - Partizanko
morpheus

PostajNaslov: Re: kako popraviti stanje magica u hrvatskoj   kako popraviti stanje magica u hrvatskoj Emptyuto 19 lip 2007 - 16:26

Trinket je napisao/la:
Napisao sam post na pippinovom postu.
Zajednička oranizacija i uzimanje zastupništva Magica za Hrvatsku od LM-a.

Ako ima zainteresiranih i voljnih za ulaganje idemo se okupiti i napraviti nešto. Mislim da nema vremena da čekamo morfija da završi faks.
Ja sam zainteresiran, ako vas ima još javite se pa ćemo viditi šta se da napraviti.

na mene uvijek možete računati kao na potporu/izvor informacija (moja poznanstva s WOTCom)
ključno virjeme za ikakva pruzimanja magica bi bila prvi mjesec kad možda budem išao u Brisel.
[Vrh] Go down
Morea
MTGej
Morea

Broj postova : 110
Registration date : 31.05.2007

PostajNaslov: Re: kako popraviti stanje magica u hrvatskoj   kako popraviti stanje magica u hrvatskoj Emptyuto 19 lip 2007 - 18:39

Bojim se da lminfo/12igraj/štogod neće prepustiti tržište magica bez borbe. Brinuli se oni ili ne za nas, magic im donosi lovu, tako da bi se "hostile takeover" organizacije i distribucije mogao pretvoriti u borbu sa vjetrenjačama. Nije lako imati privatnu firmu (a pod tim mislim na firmu koja bi zadovoljila i vlasnika i tržište) i imam osjećaj da mnogi koji priželjkuju promjenu distributera nisu svjesni što jedan takav pothvat sa sobom nosi.

Po mom mišljenju, jedina nada (trenutno, nadam se) hrvatskog Magica je okupljanje (formalno ili neformalno, to stvarno nije važno) entuzijasta, altruista i inih pripadnika izumirućih vrsta ljudi i iznalaženja nekog rješenja u smislu da bi igra, odnosno hobi, to nastavio biti - čitaj: Živio Portugal".

A sada (s obzirom kako sam politički korektno nasr'o ovo gore) se idem kandidirati za debelog precjednika Hrvatskog fonda za privatizaciju i kada to postanem, svima ću vam kupiti jedan Hasbro LAL!.

Velimir
[Vrh] Go down
Trinket
The anoing one
Trinket

Broj postova : 191

PostajNaslov: Re: kako popraviti stanje magica u hrvatskoj   kako popraviti stanje magica u hrvatskoj Emptyuto 19 lip 2007 - 19:25

Shvaćam te u potpunosti, i znam da bi se svojski borili da zadrže zastupništvo.
Ali u tom zastupništvu je ključ. Koliko je meni poznata situacija oni su sada jedini zastupnici za wotc proizvode, a kada bi uspjeli srediti da mi dobijemu tu ulogu sve bi morali raditi preko nas ili uopće ne.
Pošto se dosta loše ponašaju prema igračima i ne uvažuju ih previše tu nam leži šansa za preuzimanje, ali također na njihovoj je strani lanac prodavaonica. Da smanjimo malo razliku imam jednu malu ideju koja bi mogla upaliti, ali najprije ćemo viditi kako će proći u Sisku.

Ovo su za sada samo ideje, ali za ozbiljan pokušaj trebat će se dosta naraditi i riskirati.
[Vrh] Go down
Niksodus
Grinning Mouths
Grinning Mouths
Niksodus

Broj postova : 346

PostajNaslov: Re: kako popraviti stanje magica u hrvatskoj   kako popraviti stanje magica u hrvatskoj Emptyuto 19 lip 2007 - 19:36

Ili ih samo zastrašit da se pokrenu. affraid
[Vrh] Go down
morpheus
Džadžija - Partizanko
Džadžija - Partizanko
morpheus

PostajNaslov: Re: kako popraviti stanje magica u hrvatskoj   kako popraviti stanje magica u hrvatskoj Emptyuto 19 lip 2007 - 20:26

Niksodus je napisao/la:
Ili ih samo zastrašit da se pokrenu. affraid

bilo im je gusto početkom godine kada je WOTC skoro raskinuo ugovor s njima... (naravno, zadnji dan su pomirili troškove, jedva)
[Vrh] Go down
Havoc
Wizard Mentor
Wizard Mentor
Havoc

Broj postova : 234

PostajNaslov: Re: kako popraviti stanje magica u hrvatskoj   kako popraviti stanje magica u hrvatskoj Emptyuto 19 lip 2007 - 21:41

1. Što se tiče novca za d.o.o. 15000kn mora biti na računu u trenutku osnivanja, nitko ti ne brani da taj novac podigneš nakon osnivanja.

2. Da li vi znate uopće išta o vođenju firme?

3. Jako je lijpo praviti revolucije, ali stvar je da revolucija jede svoju djecu, and guess who the children are?

Gospodo govorimo o hobiju, možda nije bajna situacija u ovome trenutku, ali prosjek magic igrača je oko dvije godine. Tada prosječnog igrača sustigne život. Faks, posao, žena, djeca. Možda se vrati u jednom trenutku, ali sve je to na jako klimavim nogama.

Boosteru je nabavna cijena oko 10kn ako me sjećanje dobro služi. Nagradno pitanje: Koliko Limited eventova mjesečno bi morao imati po cijeloj Hrvatskoj da bi imao profit?

Moja inicijativa bi bila da se okupe TO-ovi iz cijele Hrvatske i da se sjedne za stol s Magdićem i pokuša napraviti dogovor ili kompromis.

Čeč iz Rijeke, Lendvaj i/ili ja iz Osijeka, braća Jurinjak iz Miholjca, Sale iz Vinkovaca, Vjeran iz Čakovca, Trnski iz Bjelovara i Morphy. To su mi ljudi koji mi sad padaju na pamet, ne kažem da još netko ne može. Sjednemo i malo prokomentiramo o planovima za budućnost.

Zašto da se koljemo ako oboje možemo profitirati. Možda je u prošlosti pokazana doza nezainteresiranosti, ali ne poznajem niti jednog normalnog čovjeka koji vodi firmu, a da je odbio priliku za ostvariti profit.

my two cents.
[Vrh] Go down
al_Alamm
Kobotnica
al_Alamm

Broj postova : 504

PostajNaslov: Re: kako popraviti stanje magica u hrvatskoj   kako popraviti stanje magica u hrvatskoj Emptyuto 19 lip 2007 - 21:48

Potpisano
[Vrh] Go down
http://www.finte.net
Olegowsky
Wizard Mentor
Wizard Mentor
Olegowsky

Broj postova : 400

PostajNaslov: Re: kako popraviti stanje magica u hrvatskoj   kako popraviti stanje magica u hrvatskoj Emptyuto 19 lip 2007 - 22:00

Havoc je napisao/la:
Čeč iz Rijeke, Lendvaj i/ili ja iz Osijeka, braća Jurinjak iz Miholjca, Sale iz Vinkovaca, Vjeran iz Čakovca, Trnski iz Bjelovara i Morphy. To su mi ljudi koji mi sad padaju na pamet, ne kažem da još netko ne može

ne znam čemu je bilo potrebno ovo nepotpuno nabrajanje... zna se tko su TO i svi trebaju prisustvovati i iznijeti svoja iskustva i prijedloge...
[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: kako popraviti stanje magica u hrvatskoj   kako popraviti stanje magica u hrvatskoj Empty

[Vrh] Go down

kako popraviti stanje magica u hrvatskoj
[Vrh] 
Stranica 1 / 3.Go to page : 1, 2, 3  Next
 Similar topics
-
» Odustajem od Magica...
» raznoliki jezici magica...
» Veliki ekstended turnir Magica u Opatiji u sklopu Liburnicon
» natsi