Um...pozdrav
Ja sam skroz novi na forumu, al ne i u Magicu. Doduše zadnji put sam ga igrao prije neke 3-4 godine i zato sam valjda malo zaboravio neke finese u pravilima pa stoga sljedi pitanje...
Pročitao sam one izvadke iz pravila što ih je Morpheus postao u onom pinnanom topicu tipa "pročitaj prije neg išta postaš" i naletio sam na izvadak o regeneraciji i onda sam se sjetio jedne stvari o regeneraciji koja me več par dana muči (otkad sam opet primio svoj stari deck u ruke, lol).
U pravilu kaže da kada kreatura sa štitom regeneracije primi smrtonosnu količinu damagea taj damage se s nje miče, ona se tap-a i ako je u combatu iz njega se vadi.
Mene sad zanima - da li ta kreatura deala svoj damage prije neg se izvadi iz combata ili je dealanje damagea 'istodobno' pa i ta kreatura koja je ubila tu kreaturu sa regeneracijom primi od nje damage (prije nego se ta kreatura sa regenerecijom izvuče iz combata zbog aktivacije regeneracijskog štita)?
Meni bi bilo logično da se taj damage deala, ali onda nekužim onaj dio o 'vađenju iz combata' kada je combat damage praktički zadnja faza napada. Anyway...nisam siguran pa pitam